nl

Hoe word je chauffeur bij P. Daemen?

Bij P. Daemen zijn we altijd op zoek naar de nieuwe generatie chauffeurs. Heb jij ervan gedroomd om chauffeur te worden, dan kunnen wij van deze droom samen werkelijkheid maken.

Vakschool Logistiek Limburg

In samenwerking met de Vakschool Logistiek Limburg, Sectorinstituut Transport & Logistiek en Gilde Opleidingen bieden wij de opleiding tot chauffeur aan. Je gaat dan 1 dag in de week naar school en de overige dagen ben je bij ons in praktijk werkzaam. Wij zullen je alle ins en outs leren van het chauffeursvak, waarna je de opleiding met een contract bij ons bedrijf beëindigd. 

Warehouse

Als leerling start je in ons Warehouse. Hier zul je de logistieke basis gaan leggen, die voor elke chauffeur onmisbaar is. Je leert werken met een Elektrische Pallet Truck (EPT), heftruck, reachtruck en leer je het laden en lossen van de goederen en het picken van orders. Voor de schoolopdrachten heb je een vaste begeleider en tevens krijg je ook de mogelijkheid om af en toe met de vrachtwagen mee te gaan.

 Na het behalen van je CE-rijbewijs gaan we starten met het echte chauffeurswerk.

Wat voor chauffeurswerk heeft P. Daemen?

Dagritten

Als Chauffeur Dagritten word je ingezet voor het transport van gekoelde  en/of bevroren  levensmiddelen in Nederland, België en Duitsland. Vanuit  Maasbree vertrek je met een trekker-koeloplegger, waarbij je onder andere snoepgoed, wijn, vleesproducten, champignons, rijst, aardappelen, eieren en pasta vervoert.

Internationaal

Als Internationaal Chauffeur word je ingezet voor het transport van gekoelde en/of diepgevroren levensmiddelen. Je vertrekt vanaf de locatie Maasbree met je vrachtwagen en koeloplegger naar Duitsland of België, waar je in 2 dagen tijd gemiddeld op 10 tot 15 adressen aflevert. 

Glastransport

Vanuit de fabriek van Scheuten Glas te Venlo wordt glas vervoert naar glashandelaren, bouw- en renovatieprojecten in de Benelux of Duitsland. Het glas staat verpakt op glasbokken en wordt gelost door middel van de meeneemheftruck. 

Dit heb je nodig

  • Goedkeuring Gilde Opleidingen/ STL om de opleiding te mogen starten;
  • Positieve instelling en een flinke portie motivatie;
  • Maximale woon-werkafstand ± 30km vanaf Maasbree.

Wat bieden wij

Een leer- werkplek bij een groeiend familiebedrijf met baangarantie. Je maakt kennis met de verschillende lagen in de organisatie door middel van de BBL-opleiding die je volgt. Van Warehousemedewerker tot internationale chauffeur, iedereen draagt een steentje bij! Daar wil je toch ook deel van uitmaken? 

Meer informatie

Wil je direct solliciteren? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur je gegevens naar hr@pdaemen.com 

Mocht je meer informatie willen, dan kun je met onze HR afdeling contact opnemen. Bel naar 06-46254062 en je krijgt Frank Boots (HR Manager) of Femke van den Heuvel (HR Officier) aan de lijn die je alles over ons bedrijf en de chauffeursopleiding kunnen vertellen.

Je kun ook een kijkje nemen op onderstaande websites:

https://www.stl.nl/bbl/
https://www.gildelogistiekcollege.nl/opleidingen/transport-en-logistiek/chauffeur-wegvervoer/

Zo kun je solliciteren