Historie

P. Daemen BV heeft een rijke historie, scroll de pagina naar beneden om de tijdslijn langs te gaan.

Internationaal sterk

16-06-2010

Internationaal sterk

De internationale activiteiten zijn mede dankzij de uitstekende ligging steeds verder gegroeid. P. Daemen BV biedt haar logistieke diensten aan in de volgende landen: Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Noord-Italië en Zwitserland. Het gaat dan zowel om geconditioneerde als niet-geconditioneerde goederen in alle soorten en maten.

Kwaliteit

01-02-2010

Kwaliteit

Anno 2010 is P. Daemen BV uitgegroeid tot een logistieke dienst-verlener die antwoord kan bieden op het volledige vervoers-vraagstuk van klanten. Kwaliteit staat bij het bedrijf centraal. Dat uit zich in de conditie van de auto’s en de opslagruimtes maar ook in de service die wordt geboden. Niet voor niets heeft P. Daemen BV zeer lang lopende relaties met verschillende klanten.

Specialisatie

01-10-1999

Specialisatie

Vanaf de verhuizing is P. Daemen BV zich steeds meer gaan richten op het vervoer van levensmiddelen. Zo ontstonden uiteindelijk de groepen ‘droge kruidenierswaren’, ‘gekoeld’ en ‘diepvries’. In 1999 nam de derde generatie Daemen de leiding over. Vanaf dit moment werden de verschillende specialisaties verder ontwikkeld. P. Daemen BV ging zich bovendien steeds verder richten op het bieden van een compleet logistiek pakket op maat voor klanten.

Uitstekende locatie

27-05-1991

Uitstekende locatie

In 1991 verhuisde het bedrijf van de dorpskern naar het industrieterrein De Schor. Hier werden ruime kantoor- en opslagfaciliteiten gerealiseerd. Het bedrijf groeide en in de loop der jaren werden verschillende nieuwe loodsen en veel koelcellen bijgebouwd. Inmiddels beschikt P. Daemen BV over een totale opslagruimte van 18.000 m² met een zestal koelcellen. De gebouwen zijn zeer efficiënt ingedeeld. Naast gedeeltes voor emballage, opslag en overslag vinden we verschillende geconditioneerde ruimtes. Ook beschikt het bedrijf over een eigen garage met wasstraat.

Uitbreiding

11-04-1960

Uitbreiding

In de jaren ’60 kwamen de drie zonen van dhr. P. Daemen het bedrijf versterken. Inmiddels was het aantal auto’s uitgebreid en werd een grote diversiteit aan andere producten vervoerd.

Oprichting

01-01-1934

Oprichting

De oorsprong van het bedrijf ligt in het jaar 1934, opgericht door de heer P. Daemen. De transporten bestonden toen uit het vervoeren van groenten van tuinders uit Maasbree naar de veiling te Venlo met als terugvracht zand en grind. In de jaren ’50 groeide het aantal transporten en daarmee ook het aantal vrachtwagens, vooral door de wederopbouw na de oorlog. Eind jaren’60 werd het bedrijf overgedragen aan de drie zonen van de heer Daemen. Vanaf toen werd er een grote diversiteit aan goederen getransporteerd, vaak ook internationaal.

Locatie

Int. Transportbedrijf P. Daemen BV

Groesweg 31 5993 NN  Maasbree

Neem contact met ons op!

5 + 8 =